0

Alljoyn.js Error on Arduino YUN

asked 2015-03-08 21:19:23 -0700

KETI gravatar image

updated 2015-03-10 22:48:12 -0700

Hi, I got some problem to develop alljoyn.js using arduino YUN. I want to implement alljoyn.js example(yun-ledslider.js) on arduino YUN. but, Error has occur in my arduino like below error log in ssh. please tell me how to solve this problem. Thank you.


root@Arduino:/usr/share/alljoyn.js# alljoynjs yun-ledslider.js

ALERT : Error : Failed to configure digital output pin : 022

          ajs_io.c : 210
          light_00409608_0002 light strict preventsyield
          global yun-ledslider.js : 28 preventsyield

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-03-09 13:18:36 -0700

jprestwo gravatar image

Do you have Linino IO setup on the Yun? http://wiki.linino.org/doku.php?id=wiki:upgradetolininoio

edit flag offensive delete publish link more

Comments

I have tried to upgrade Linino IO using http://wiki.linino.org/doku.php?id=wiki:upgradetolininoio. and then, It`s working fine. Thank you jprestwo!!

KETI ( 2015-03-10 22:47:21 -0700 )edit

Is Linino needed only if we wanna access GPIOs directly from linux? Because I am able to run some examples with the original image but when I run examples which have "var IO = require('IO');" i get the same error.

AllJoyner ( 2015-03-11 12:06:38 -0700 )edit

Yes, if you want to access GPIO pins you need Linino IO, so any line with require('IO'); will give you an error. If all you want to do is send AllJoyn messages then you don't need Linino IO.

jprestwo ( 2015-03-11 15:41:22 -0700 )edit

But do I still need Linino OS?Because I noticed after installing Linino OS I did not have to comment out require('alljoyn") but before updating to Linino OS I had to do it.Also,when I run program on Linino OS, AlljoynON does not render device widget right away, i would have to re-open it(AlljoynON)

AllJoyner ( 2015-03-12 08:29:03 -0700 )edit

Also a question for @KETI, did you ever get this "怘€æ€˜€" output in arduino serial monitor when using U-boot? I was able to open it first time but after following the instructions and resting the board in one of the steps ("ar7240> reset") i keep getting this garbled text when i try using it again

AllJoyner ( 2015-03-12 09:20:24 -0700 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2015-03-08 21:19:23 -0700

Seen: 199 times

Last updated: Mar 10 '15