0

Alljoyn Onboarding on X86_64

asked 2014-11-11 08:13:51 -0800

congthienvn gravatar image

updated 2014-11-11 08:16:24 -0800

Hi,

I am building a system using Alljoyn Onboarding as follows:

  1. OpenWRT / Onboardee / Client <--> 2. Ubuntu X86_64 / Onboarder / Server

So I have built alljoyn on [1] OpenWRT alljoyn (alljoyn-14.06.00a-src.tar.gz) and alljoyn-onboarding (alljoyn-onboarding-14.06.00-src.tar.gz) as well as [2] X86_64 (alljoyn-suite-14.06.00a-src.tar.gz).

The document that I followed is https://allseenalliance.org/sites/default/files/resources/getting_started_ajsf_linux_cpp.pdf . The builds looked successful in both platforms.

Here are some of my questions:

  1. There should be an OnboardingClient on [1] OpenWRT, but I cannot find it. There are onboarding-daemon and liballjoyn_onboarding.so. So I don't know how to start client side of onboarding on [1].

  2. There should be an OnboardingServer on [2] Ubuntu, but I also cannot find it. Again there are daemon, lib, and an OnboardingClient. So I also don't know how to start server side of onboarding on [2].

So could you please share me where can and refer to build my applications or do I have some mistakes understanding the model.

Thank you very much.

Tom

edit retag flag offensive close merge delete

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-11-13 10:50:05 -0800

waynelee gravatar image

updated 2014-11-13 10:51:00 -0800

A few thoughts:

On the onboardee side, do this to allow alljoyn to work on all interfaces:


uci set alljoyn.ip.all_networks='1'
uci commit
/etc/init.d/alljoyn stop
/etc/init.d/alljoyn start

Then, can you try first trying to onboard using AllJoynOn (registration needed)?

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2014-11-11 13:05:41 -0800

bspencer gravatar image

First I believe you have a slight inconsistency with the terminology. The Onboardee runs the service side of the AllJoyn application and the Onboarder runs the Client side. As such there are examples that you can use for running each of the Onboarding service parts that you can find here:

Onboardee (Service side as a daemon process) - Device/Application being told to connect to a network

Onboarder (Client side) - Device/Application connecting and providing network credentials

The Onboardee side is already setup and has a compiled application that is to run as a daemon process. Please see the root project above in the source code.

edit flag offensive delete publish link more
0

answered 2014-11-12 00:36:11 -0800

congthienvn gravatar image

Hi bspencer,

Thank you very much for your reply. Correct, I have progress further. However, seems I am getting new problems:

[1] OpenWRT / Onbordee / Service I execute: /usr/bin/alljoyn-daemon is activated by default /usr/bin/onboarding-daemon --config-file=/etc/alljoyn-onboarding/OnboardingService.conf --factory-config-file=/etc/alljoyn-onboarding/FactoryOnboardingService.conf

[2] Ubuntu / Onboarder / Clietn I execute: alljoyn-daemon ./core/alljoyn/build/linux/x86_64/debug/dist/onboarding/bin/OnboardingClient

My expectation are:

On [1], after the command, SoftAP mode should be enabled. I can see the /tmp/run/hostapd-phy2.conf driver=nl80211 logger_syslog=127 logger_syslog_level=2 logger_stdout=127 logger_stdout_level=2 hw_mode=g channel=6

ieee80211n=1 ht_capab=[SHORT-GI-20][SHORT-GI-40][RX-STBC1]

interface=wlan2 ctrl_interface=/var/run/hostapd disassoc_low_ack=1 preamble=1 wmm_enabled=1 ignore_broadcast_ssid=0 auth_algs=1 wpa=0 ssid=AJ_OpenWRT xx:xx:xx:xx:xx:xx bssid=xx:xx:xx:xx:xx:xx

But the hostapd has not been started. I have tried to run #hostapd /tmp/run/hostapd-phy2.conf, but must remove two lines

ieee80211n=1 ht_capab=[SHORT-GI-20][SHORT-GI-40][RX-STBC1]

then I can see the ssid AJ_OpenWRT..., but connect failed.

Another expectation is:

[2] Ubuntu, the computer should try to connect to AJ_OpenWRT by some means, but I can not see this process.

The source code location sent did help and I am still investigating. However, there should be a way to know where I am during the process or find the error messages.

Please tell me if I have missed some steps?

Thank you very much.

Tom

edit flag offensive delete publish link more

Comments

A few thoughts: On the onboardee side, do this to allow alljoyn to work on all interfaces: uci set alljoyn.ip.all_networks='1' uci commit /etc/init.d/alljoyn stop /etc/init.d/alljoyn start Then, can you try first trying to onboard using [[https://alljoyn.org/alljoyn-on|AllJoynOn]] (registration needed)?

waynelee ( 2014-11-13 10:49:46 -0800 )edit

Hi waynelee, Appreciate your comments. I have gone further and extend the question on: https://ask.allseenalliance.org/question/1574/alljoyn-onboarding-and-alljoyn-on/. Thank you for your support. And if you have you idea on the new question, please reply. Thanks.

congthienvn ( 2014-11-18 08:29:27 -0800 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

Follow
1 follower

Stats

Asked: 2014-11-11 08:13:51 -0800

Seen: 432 times

Last updated: Nov 13 '14